Contents
- 1 5 yıldızlı otelde kaç oda olmalı?
- 2 Otel kayıtları ne kadar süre saklanır?
- 3 5 yıldızlı otellerde doktor bulunur mu?
- 4 Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine ilişkin Yönetmelik hangi amaçla yürürlükte bulunmaktadır?
- 5 4 yıldızlı otelde kaç oda olur?
- 6 5 yıldızlı otelde ne var?
- 7 Otel müşteri bilgileri ne kadar saklanır?
- 8 Otelde kalmak güvenlik soruşturmasında çıkar mı?
- 9 Otel kayıtlarına herkes ulaşabilir mi?
- 10 Otellerde doktor bulundurma zorunluluğu var mı?
- 11 Otellerde doktor ücretli mi?
- 12 Otellere yıldızı kim veriyor?
- 13 Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği kaç yılında yürürlüğe girmiştir?
- 14 Pansiyon en az kaç odalı olmalı?
- 15 Konaklama tesisinin ana amacı nedir?
5 yıldızlı otelde kaç oda olmalı?
En az 120 oda bulunmalıdır. 24 saat oda servisi olmalıdır.
Otel kayıtları ne kadar süre saklanır?
Otel kayıtlarının ne kadar saklanması emniyetin ihtiyacı doğrultusunda geri dönük en az 5 yıl saklanmaktadır. Bunun dışında otel kayıtlarını sildirme durumu söz konusu olamaz.
5 yıldızlı otellerde doktor bulunur mu?
Tesislerde turist sağlığını tehdit eden hastalıkların oluşmasını önleyecek gerekli önlemler alınır. Kapasitesi beşyüz yatak ve üzerinde olan konaklama tesislerinde sürekli doktor hizmeti bulunur, sürekli hemşire bulundurulur, ayrıca revir düzenlemesi yapılır.
Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine ilişkin Yönetmelik hangi amaçla yürürlükte bulunmaktadır?
Madde 1 – Bu Yönetmeliğin amacı, yeni turizm tesisi türlerinin gelişmesine olanak sağ- lanması, mevcut turizm yatırım ve işletmelere ait tesislerin geliştirilmesi, turizm tesislerinin asgari niteliklerinin belirlenmesi, bu tesisler arasında standart birliğinin sağlanması ve kalitenin yüksel- tilmesidir.
4 yıldızlı otelde kaç oda olur?
4 yıldızlı otellerde en az 10 adet oda olmalıdır. Daha az olması durumunda 4 yıldız sahibi olamaz. Resepsiyonu ve rahat oturma imkânı olan bir lobisi olması gerekir. Otel yönetimine ait bir yönetici odası ve ilave bir yönetici odası daha olması şarttır.
5 yıldızlı otelde ne var?
5 yıldızlı oteller ise artık lükse hitap ediyor. 4 yıldızlı otellerde olduğu gibi, 5 yıldızlı otellerde de konuklar en iyi şekilde karşılanıyor, en iyi şekilde ağırlanıyor. 1, 2, 3, 4 yıldızlı otellerin özelliklerine ek olarak resepsiyon ile bağlantılı telefon, uydu erişimli televizyon, kapalı yüzme havuzları, farklı
Otel müşteri bilgileri ne kadar saklanır?
Daire, “Kimlik Bildirme Kanunu’nun uygulanması ve yönetmeliğine göre otel, motel gibi geçici konaklama alanlarında kalanların kimlik bilgilerinin 5 yıl süre ile saklanması gerektiğini, bu nedenle davacının bu bilgilerin silinmesi yönündeki talebinin bakanlık tarafından reddedilmesi hukuka uygundur” gerekçesi ile Bölge
Otelde kalmak güvenlik soruşturmasında çıkar mı?
Güvenlik Soruşturması Ahlaki Durum Otel Kayıtları Tutulan bu kayıtların amacı güvenlik soruşturması olmamakla birlikte, sorgulandığında direkt olarak ulaşılabilir bir veri olduğundan güvenlik soruşturmasında araştırılır. Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir.
Otel kayıtlarına herkes ulaşabilir mi?
Selam öncelikle şunu belirtmek isteriz ki şirketimizin bir başkasına ait otel konaklama belge ve bilgilerini elde etme gibi bir hizmeti bulunmamaktadır. Bunun dışında kişinin kendisi yani otelde konaklayan kişi herhangi birine vereceği bir özel vekâletname ile bu kayıtları ilgili kurumlardan aldırabilir.
Otellerde doktor bulundurma zorunluluğu var mı?
Mahfi Eğilmez’in yazısı şöyle: “Lüks otellerin odalarında ücretsiz internet hizmeti sağlanması zorunlu ama otelde doktor ve hemşire bulundurmak zorunlu değil.
Otellerde doktor ücretli mi?
Ücretsiz sağlık hizmeti sadece personel için geçerlidir ve bunun parası da istihdam eden kurum tarafından karşılanır. Otellerde doktor hizmeti paralıdır ve öyle olması gerekir.”
Otellere yıldızı kim veriyor?
Öncelikle otellerin ve diğer tüm turistik tesislerin; Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olduklarını belirtelim. Otellerin işleyişleri, asgari nitelikleri yani standartları, ruhsatları, sınıflandırılmaları yani yıldız sayılarını belirleyen, denetleyen yasal merci Kültür ve Turizm Bakanlığı’dır.
Turizm yatırım ve işletmeleri Nitelikleri Yönetmeliği kaç yılında yürürlüğe girmiştir?
Madde 2 — Bu Tebliğ, 12/4/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’nun 37 nci maddesinin (A) bendi uyarınca 21/6/2005 tarih ve 25852 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik ‘in 55 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Pansiyon en az kaç odalı olmalı?
MADDE 24- (1) Pansiyonlar; bu Yönetmelikte yer alan turizm tesisleri ve konaklama tesislerinin asgari niteliklerini sağlayan, yönetimi basit, yemek ihtiyacının idare tarafından sağlanabildiği veya müşterilerin kendi yemeklerini bizzat hazırlayabilme imkânı bulunan, en az beş, en fazla yirmibeş odalı tesislerdir.
Konaklama tesisinin ana amacı nedir?
1 Otel: Asıl amacı konukların geceleme gereksinimlerini karşılamak olan konaklama işletmeleridir. Bununla birlikte yeme-içme, dinlenme, eğlence gibi yardımcı ve tamamlayıcı birimleri de bünyelerinde bulundurabilen oteller,kar etmek anmacıyla çalışan, sosyal ve ekonomik hizmet işletmeleridir.