Contents
- 1 18 yaşından küçükler apartta kalabilir mi?
- 2 Otelde kalmak için yaş sınırı var mı?
- 3 19 yaş otelde kalabilir mi?
- 4 65 yaş üstü otelde kalabilir mi?
- 5 Pansiyonda yaş sınırı var mı?
- 6 18 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
- 7 Otellerde kaç yaşa kadar ücretsiz?
- 8 Otelde kalmak için evlilik cüzdanı şart mı?
- 9 Otellerde aynı odada kalabilir mi?
- 10 Otelde kalanlar yasaktan muaf mı?
- 11 Otel konaklamaları yasak mı?
- 12 65 yaş üstü otobüse binebiliyor mu?
- 13 65 yaş üstü özel araçla seyahat izni gerekli mı?
- 14 Otel rezervasyonu seyahat izin belgesi yerine geçer mi?
18 yaşından küçükler apartta kalabilir mi?
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Aşkın Topuzoğlu, “ 18 yaşından küçük bir kişi ev kiralayamaz. Böyle bir şey mümkün değildir. 18 yaşından küçükler velayet altındadırlar. Yapılan sözleşmeler geçersizdir.
Otelde kalmak için yaş sınırı var mı?
4 yanıt. Otelde yaş sınırı olmayacaktır, ancak 18 yaş altı olarak tek yada çift olarak gidilmesi düşünülüyorsa otel yetkililerine sorulması gerekir. bir yıldan önce. Otelde herhangi bir yaş sınırı kısıtlaması yok.
19 yaş otelde kalabilir mi?
Otel rezervasyonu bulunan 20 yaş altı gençlerimiz ve çocuklarımız ise yanlarında veli/vasisinin bulunması şartıyla konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi içerisinde rezervasyonu olduğunu belgelemek/ibraz etmek kaydıyla herhangi bir izin almaksızın özel ve toplu ulaşım
65 yaş üstü otelde kalabilir mi?
Otel rezervasyonu bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ‘Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı’ üzerinden veya elektronik ortamda E-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak kaydıyla konaklama rezervasyonunun başlangıç zamanı ile konaklama tesisine ulaşım süresi
Pansiyonda yaş sınırı var mı?
Pansiyonların genel olarak yaş sınırında çeşitli olarak kuralları vardır eskiden 20 yaş sınırının altında bir sınır koyan pansiyonlar son 5 6 yıldır 18 yaşa düşürmüş durumda.
18 Yaş Altı şehirler arası yolculuk yapabilir mi?
Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.
Otellerde kaç yaşa kadar ücretsiz?
Otellerin Çocuk Politikaları ve Booking Engine Yapıları Bu bazı otellerde 12 yaşın altında bir çocuk ücretsiz olarak odada konaklayabilir şeklindeyken, diğer oteller de 1 infant ücretsiz ve 12 yaş altı bir çocuk ücretsiz yada indirimli çocuk fiyatı ile konaklar şeklindedir.
Otelde kalmak için evlilik cüzdanı şart mı?
kanunî bir zorunluluk olmamakla beraber tamamen otel yönetiminin insiyatifine bırakılmıştır. ülkemizde 1774 sayılı kimlik bildirme kanununa göre, kalınacak otelde kimlik ibraz etmek gerekmektedir, bu kanun maddesinde evlilik cüzdanı ile ilgili bir vurgu yapılmamıştır.
Otellerde aynı odada kalabilir mi?
Aynı odada konaklama şartları, esasen kanuni bir durum olmadığı için aranmaz. Otel işletmesinin inisiyatifine kalmış bir durum olduğundan dolayı otelde aynı odada kalma şartı için evli olmaya gerek yoktur. Yasal bir düzenleme olmadığı için otel işletmecisi bu durumda kişilerden zorla evlilik cüzdanı görmeyi isteyemez.
Otelde kalanlar yasaktan muaf mı?
– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerde konaklama tesislerinde rezervasyonunun bulunması (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlarımız açısından sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlayacak olup bu amaçla seyahat edecek vatandaşlarımızın denetimlerde
Otel konaklamaları yasak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.” dedi. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi yayınlandı. Oteller ve konaklama yerleri ile buralarda çalışanlar kısıtlamalarda muaf olacak.
65 yaş üstü otobüse binebiliyor mu?
Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.
65 yaş üstü özel araçla seyahat izni gerekli mı?
Artık 65 yaş üstü vatandaşlar uçak, otobüs, tren gibi toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları yolculuklar öncesinde Seyahat İzin Belgesi almak zorunda kalmayacak. Özel araçla da kısıtlama olmayan gün ve saatlerde yolculuk yapacaksa yine bu belgeyi almalarına gerek yok.
Otel rezervasyonu seyahat izin belgesi yerine geçer mi?
17 günlük kapanmanın ardından tatile gidecekler artık seyahat izin belgesi almayacak. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre konaklama tesislerinden yapılan ve ödemesi gerçekleştirilmiş rezervasyonu bulunan kişiler, şehirlerarası seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olabilecekler.