Sık sorulan: Yoklama Kaçağı Otelde Kalabilir Mi?

Yoklama kaçağı 15 gün içinde gitmezse ne olur?

Bu yönetmelik değişti. Şimdi, kimlik kontrolü yapılan aramalarda polis bir tutanak tutup imzalatıyor ve 15 gün içinde askerlik şubesine gidip işlemlerinizi yapmanızı istiyor. 15 gün içinde teslim askerlik şubesine gitmezseniz, yeniden yakalandığınızda para cezanız katlanıyor.

Yoklama kaçağı uçağa binebilir mi?

Yönetmelik değişikliğinin ardından yoklama kaçakları ve bakayalar, GBT sisteminden aranacak. Polis ve jandarma denetimlerinde tespit edilenler en yakın askerlik şubesine teslim edilecek. GBT sorgusunda arandığı belirlenen kişilere eskiden olduğu gibi gözaltı işlemi yapılmayacak.

Yoklama kaçağı olan hemen askere alınır mı?

Yakalanarak muhafaza altına alınan yükümlüler, vakit geçirmeksizin ve en geç yirmidört saat içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilirler. Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar.

Askerlik yoklama kaçağı olup olmadığımı nasıl öğrenirim?

Yoklama kaçağı olup olmadığınızı E-Devlet sistemi üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için “https://www.turkiye.gov.tr/ASAL-son- yoklama -bilgi-formu” buradaki bağlantıya giderek E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra askerlik durumunuzu kolaylıkla görebilirsiniz.

Yoklama kaçağı askere gitmezse ne olur?

Askerlik şubesince teslim alınamayan yükümlüler, ilgili kolluk kuvveti tarafından hazırlanan tutanağa istinaden derhal serbest bırakılırlar. YOKLAMA KAÇAĞI TECİL ETTİREBİLİR Mİ? Madde 82’ye göre, yoklama kaçağı olarak görünen kişi şubeye giderse ya da yakalanırsa şubeye götürüldüğünde para cezası alır.

You might be interested:  18 Yaşndan Küçüğüm Otelde Tek Kaabilir Miyim?

2021 Askerlik muayenesi ne zaman?

1 Ocak 2021 ‘de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerektiği bildirildi.

GBT de bakaya çıkar mı?

Bakaya & GBT Sorgusu Herhangi bir nedenle uygulama esnasında kolluk tarafından bakaya olduğunuz sorgulamada tespit edilirse hakkınızda işlem yapılır. Ancak bu konuda çok endişelenmenize gerek yoktur. Polis yada Jandarma bakaya kalan kişiyi yakaladığı anda hemen askeri birliğe teslim etmez.

Bakaya işlemi ne demek?

Askerlik çağına girenlerden son yoklamalarını yaptırarak askerlik kararı aldırdıkları hâlde çağrıldıklarında gelmeyen veya gelip de kıtalarına gitmeden toplandıkları yerlerden ayrılanlar, ‘ bakaya ‘ olarak adlandırılıyor.

Asker kaçağı olanlar ehliyet alabilir mi?

Peki ya şu hali ile bakaya veya yoklama kaçağı durumundayken Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ehliyet almak için gidilirse ne olur? İster bakaya ister asker kaçağı olun yakalanan kişi zorla askere götürülemez. Bu tarihten sonra ehliyet için askerlik açısından herhangi bir sorun yaşanmayacaktır.

Yoklama kaçağı hangi celp dönemleri?

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı duyuruda “1 Ocak 2021’de askerlik çağına girecek 2002 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanlar ile ertelemeleri 2021 yılı içinde sona ereceklerin 1 Ocak-31 Aralık 2021 tarihlerinde yoklamalarını yaptırmaları gerekiyor” diye belirtti.

Yoklama kaçağı olursam ne olur?

Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24’üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

Yoklama kaçağı ne zaman olur?

Kişinin eğitim yada sağlık gibi geçerli bir mazereti yoksa ve kişi mazereti olmamasına rağmen zamanında askerlik şubesine giderek yoklama işlemlerini yaptırmadıysa bu kişi yoklama kaçağı olarak kabul edilir ve yoklama kaçaklarına uygulanan cezai işlemlere maruz kalır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: 18 Yaşında Otelde Kalabilir Miyim?

Askerlik tutanak cezası ne kadar?

Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL’den cezai işleme tabi tutulur. Yani yakalanan kişi 100 gündür kaçak ise 5×100 TL’den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.

Bakaya olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Yoklama kaçağı olup olmadığınızı ya da bakaya kalıp kalmadığınızı öğrenmek için e devlet kapısına gitmeniz gerekmektedir. Turkiye.gov.tr adresinde askerlik durumunuzu öğrenebilirsiniz.

Askerlik muayenesi nasıl yapılır 2021?

Askerlik başvurusu nasıl yapılır 2021?

  1. Yoklama başvurusu yapacak kişiler E-Devlet sistemine giriş yapmalıdır.
  2. Sistemde arama kısmına Milli Savunma Bakanlığı yazmalıdır.
  3. Çıkan ekranda ASAL yoklama başvurusuna tıklamalıdır.
  4. Gelecek ekrandaki gerekli yerler doldurulmalıdır.
  5. Yoklama başvurusu sonrası kişi muayene olmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *